Bugünden itibaren zamlı satılıyor! Marlboro, Parliament, Muratti, Lark, Chesterfield fiyat listesi!

Sigara fiyatlarına yeni bir zam geldiği bildirilirken ünlü sigara üreticisi Philip Morris Türkiye’de sigara satış fiyatlarına yapılan zammı açıkladı. Marka marka zamlı fiyat tarifesi belli olurken en ucuz sigaranın fiyatının 47 TL’ye fırladığı görüldü.
Bugünden itibaren zamlı satılıyor! Marlboro, Parliament, Muratti, Lark, Chesterfield fiyat listesi!

Türkiye’de vatandaşın yaşam maliyeti her geçen gün yükseliyor. Tepeden tırnağa her şeye zam yağmuru uygulanırken resmi enflasyon rakamları iki aydır yüzde 9 olarak açıklanmaya başlandı. Bugün ise bir zam haberi daha geldi. Bu zam sigara tiryakilerini ilgilendirirken Türkiye’de milyonlarca sigara tiryakisi olduğu düşünülünce çok geniş bir etki alanı olacağı görülüyor. Peki sigaraya hangi oranlarda zam yapıldı?

SİGARA NEDEN ZAMLANDI?

Sigaraya yapılan zammın nedeni çokça merak ediliyor. Bu konuda resmi kabul edilebilecek bir açıklama yapılmadı ama bu zammın bir kısmı maliyet artışı bir kısmı da nakliyeden kaynaklanıyor. Temmuz ayı ile beraber çalışanların maaşlarında yapılan artışlar şirketler üzerinde bir maliyet baskısı oluşturdu. Buna akaryakıta yapılan zamlar da eklenince sigaraya zam kaçınılmaz bir hale geldi. Firmalar da çıkış yolunu fiyatları artırmakta buldular.

TÜM FİRMALAR FİYATLARI DEĞİŞTİRDİ!

Sigaraya zam yapılmasına dair haberin gelmesinin ardından herkes zam yapmayan bir firmanın olup olmadığını araştırmaya başladı. Ancak sigara fiyatlarını değiştirmeyen bir firma bulunmuyor. Tüm firmalar maliyet artışlarını fiyatlarına yansıttılar. Bu sabahtan itibaren geçerli olan zammın tutarı ise 5 TL olarak açıklandı. Paket başı ortalama 5 TL yükselen fiyatlar sigara tiryakilerini zora soktu. Her gün 1 paket sigara tüketen bir tiryakinin aylık maliyeti direkt olarak 150 TL yükseldi. Daha fazla miktarda sigara içenler için ise maliyet daha da yüksek oldu.

4 EYLÜL SİGARA FİYAT LİSTESİ

Marlboro Edge: 49 TL
Marlboro Edge Blue/Sky: 49 TL
Marlboro Touch: 50 TL
Marlboro Red: 51 TL
Parliament Aqua Blue Slims: 53 TL
Parliament: 52 TL
Parliament Midnight Blue: 51 TL
Muratti: 49 TL
Muratti Blue: 48 TL
Lark: 48 TL
Chesterfield: 47 TL
L&M: 47 TL
Marlboro Roll 50: 55 TL